50 janne-carlson-ror-valberg

Janne Carlson Rör AB

Certifierad Thermiainstallatör, Vålberg, Karlstad, Grums, Edsvalla, Kil

I mer än 100 år har
Thermia skapat
innovativa värmelösningar
LÄS MER HÄR

Hur mycket kan jag spara?

I valet av uppvärmningslösning bör du överväga både för- och nackdelar med de olika alternativen. En billigare lösning kräver ingen större investering men ger heller inte så stora besparingar på sikt.
En bra värmepump ger en god ekonomi från dag ett och besparingarna blir bara större ju längre tiden går.

Jag vill ha rådgivning Jag vill ha rådgivning

Jag vill ha rådgivning

  • Investeringen är normalt intjänad efter 5-10 år

  • Du kan få mer pengar i plånboken redan första dagen

  • En värmepump höjer värdet på ditt hus

Gör en snabbkalkyl på egen hand

Denna enkla kalkylator låter dig göra en ungefärlig beräkning av hur stor besparing du kan göra genom att byta till värmepump.
Det finns dock många faktorer som påverkar. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att göra en väldigt exakt kalkyl.

Besparing från första dagen

Den sänkning av uppvärmningskostnaden som en värmepump ger kommer över tid att betala tillbaka hela investeringskostnaden. Man brukar räkna med att återbetalningstiden ligger på någonstans mellan 5 och 10 år för en värmepump. Men besparingen kan kännas i plånboken redan första dagen.

Om man tar ett banklån för att köpa värmepump, så kommer den totala kostnaden för den nya uppvärmningen (dvs driftskostnad + ränta + amortering) att vara lägre än den driftskostnad man hade tidigare. Allteftersom lånet amorteras av ökar besparingen ytterligare.

Goda råd är gratis

Funderar du på att köpa värmepump? Har du frågor rörande ditt nuvarande system, tomtförutsättningar, värmebehov, dimensionering, finansiering, tillstånd, garantier eller försäkringar?

Vi hjälper dig att räta ut alla frågetecken och komma fram till en kalkyl som visar hur mycket du kan spara. Det ska vara ett enkelt och tryggt att investera i en värmepump!

Jag vill ha en offert Jag vill ha en offert

Jag vill ha en offert

ROT-avdrag

Med ROT-avdraget förbättras kalkylen för bergvärme och jordvärme ytterligare. Sedan 2009 får du göra avdrag för 30% av arbetskostnaden för borrning och installation.

Du behöver inte ligga ute med några pengar eftersom avdraget görs direkt på installatörens faktura. Exakt hur stor besparingen blir skiljer sig från fall till fall, eftersom förutsättningarna varierar.

Maximal skattereduktion är 50 000 kr per person och år. Tänk på att ROT-avdrag är kopplat till individen – inte till fastigheten. Ett par som äger hus tillsammans kan alltså göra avdrag på totalt 100 000 kr per år för att installera bergvärmepump eller jordvärmepump.

På våra offerter anges naturligtvis alltid beloppen för arbetskostnad och ROT-avdrag.

Frågor? Ring oss direkt på 054-54 71 80